Od 10.01.2017. postali smo zastupnik za program Tachospeed za Hrvatsku.

Tachospeed Expert je program od tvrtke Infolab koji služi za izradu evidencije radnog vremena vozača.


Također smo zastupnici za čitače digitalnih kartica i tahografa TS Pro2.

Tachospeed Expert – program za izradu evidencije radnog vremena vozača, kao i čitanje podataka s digitalnih tahografa, vozačke kartice i tahografskih listića s podrškom za SMART2 digitalne tahografe i kartice vozača Gen2v2.

Evidenciju i analizu vozačkih vremena moguće je izraditi za analogne i digitalne tahografe.

Tachospeed Expert se koristi za automatsko čitanje vremena upravljanja, pripravnosti, ostalog rada, pauza i odmora s tahografskih listića i digitalnih podataka s tahografa, kao i analizu vozačkih vremena u izvješćima.

Očitane podatke s tahografskih listića Tachospeed memorira u elektronskom obliku. Ovo je korisno za procesuiranje i analizu podataka tijekom izrade izvješća. Baza podataka se može filtrirati i sortirati prema više raspoloživih kriterija, kao što su: datum, ime vozača, registarski broj vozila, te mjesto polaska i dolaska.

 

Pogledajte kolika je ušteda vremena!

Postupci za jednog vozača Klasičan način Tachospeed
1. Očitavanje tahografskog listića 5 min 1 min
2. Memoriranje podataka 2 min 0 s
3. Zbrajanje radnog vremena 1 min 0 s
4. Provjera prema AETR-u 15 min 10 s
5. Generiranje rasporeda vremena vozača 15 min 10 s
UKUPNO 38 min 1 min 20 s
6. Generiranje tjednog izvještaja o vremenima 7 x 38 min 7 x 1 min 20 s
UKUPNO TJEDNO 266 min 9 min 20 s
UŠTEDA VREMENA: 4 sata i 15 minuta tjedno!

 

Što još?

Postupci za jednog vozača Klasičan način Tachospeed
1. Obračun plaće 10 min 15 s
2. Obračun potrošnje goriva 3 min 15 s
3. Obračun troškova vozila 2 min 15 s
4. Provjera profitabilnosti rute 5 min 15 s
UKUPNO 20 min 1 min
5. Generiranje tjednih izvještaja 7 x 20 min 7 x 1 min
UKUPNO TJEDNO 140 min 7 min
UŠTEDA VREMENA: 2 sata i 13 minuta tjedno!

 Softverom Tachospeed uštedjet ćete do 6,5 sati tjedno po vozaču!

Kada ovo vrijeme pomnožite s brojem vaših vozača, vidjet ćete kolika je ušteda!

 Obuka

Šta čini Tachospeed jedinstvenim?

  • radi sukladno s Uredbom 561/2006;
  • radi sukladno s AETR (Zakon o ratifikaciji Europskog sporazuma o radu posade na vozilima koja obavljaju međunarodne cestovne prijevoze);
  • sukladnost s domaćim  propisima u preko 20 država;
  • jednostavna instalacija;
  • konkurentna cijena;
  • brza i detaljna analiza podataka s digitalnih tahografa, vozačkih kartica i tahografskih listića;
  • dostupne su verzije na raznim jezicima (engleski, hrvatski, srpski, ruski, poljski, češki, španjolski, mađarski, litvanski i mnogi drugi);
  • inovativna kvaliteta i moderna informacijska tehnologija;
 • individualno podešavanje softvera;
 • tehnička podrška;
 • lak pristup nadogradnjama.

Tachospeed vam pomaže da preuzmete i sačuvate podatke, što je dužnost svakog prijevoznika, suglasno Uredbi br. 561/2006 Europskog parlamenta i vijeća Europe.

Minimalni zahtjevi

 • procesor 2 GHz;
 • 1 GB memorije RAM (preporučuje se 2 GB);
 • 300 MB na hard disku;
 • pogon CD-ROM;
 • USB port;
 • skener za listiće (300 DPI, s crnom pozadinom) i/ili čitač vozačkih kartica;
 • monitor 1024×768 piksela (preporučuje se 1920×1080);
 • mrežna karta LAN (za verziju za nekoliko osoba);
 • priključak na Internet za aktualizaciju programa;
 • internetski ili telefonski priključak za aktiviranje programa.

Operativni sistem

 • Microsoft Windows 8

 

Verzija programaBroj vozilacijena
Tachospeed (1)1-2

195,00 €

Tachospeed (2)3-5

293,00 €

Tachospeed (3)6-8

426,00 €

Tachospeed (4)9-10

559,00 €

Tachospeed (5)11-20

950,00 €

Tachospeed (6)21-50

1.236,00 €

Tachospeed (7)51-80

1.544,00 €

Tachospeed (8)81-100

1.853,00 €

Tachospeed (9)101-200

2.132,00 €

Tachospeed (10)>200

2.345,00 €

TACHOSPEED EXPERT – program dolazi u elektronskom obliku (preuzimanje sa stranica proizvođača). Program se instalira na jedno računalo (osim verzije MULTI). Cijena dodatnog računala je 30% osnovne cijene programa.

Program radi na principu pretplate. Plaćenim programom dobivate program na korištenje 1 godinu, tehničku podrška i nadogradnje za jednu godinu. Produženje pretplate iznosi 20% od važeće cijene proizvoda koji korisnik koristi ako je produženje izvršeno do 1 godine od dana kupovine, 35% važeće cijene ako je produženje izvršeno u periodu od 1 do 3 godine od dana kupovine i 50% važeće cijene ako je produženje izvršeno nakon 3 godine od dana kupovine programa. Nakon što istekne godina dana od zadnje kupovine program postaje neaktivan.

TS PRO2 je kompatibilan sa svim tahografima na tržištu uključujući i SMART tahografe.

Univerzalan čitač za preuzimanje podataka iz digitalnog tahografa i vozačke kartice. Preko ugrađenog čitača kartica univerzalni čitač spaja u sebi prednosti transfernih ključeva i combo čitača.

Čitač TS Pro2 namijenjen je kako za vozače tako i za upravu prometnih tvrtki. Uređaj TS PRO 2 pojednostavljuje analizu radnog vremena vozača.

Podaci s digitalnog tahografa
U digitalnom tahografu podaci se čuvaju do 365 dana, ipak podatke iz memorije tahografa treba očitavati svakih 90 dana. Najduže traje preuzimanje podataka o brzini vozila. Tada se vrijeme preuzimanja podataka može produžiti do 60 minuta.

Preuzimanje podataka s kartice
Zakon obvezuje na preuzimanje podataka sa kartice vozača svakih 28 dana.

Arhiviranje datoteka
Pročitane digitalne datoteke s kartice vozača potrebno je čuvati 3 godine u svrhu davanja podataka prilikom kontrole inspekcije cestovnog prometa i inspekcije rada.
Datoteke se mogu arhivirati na tvrdom disku računala, na CD disku ili USB memoriji.

Upravljanje podacima
Sustavna analiza nepravilnosti tijekom vožnje, pauza i odmora rezultira smanjenjem kazni.
Podaci s vozačke kartice pojednostavljuju sastavljanje izvještaja o aktivnosti vozača. Aktivnosti upisane na kartici vozača su neophodne za vođenje evidencije radnog vremena vozača.

Kratke upute


Korak 1. Preuzimanje podataka s kartice (1 min.)

Dovoljno je TS PRO spojiti na vanjsko napajanje preko mini-USB priključka, npr. računala, automobilskog upaljača ili VU kontakt digitalnog tahografa. Pravilno napajanje signalizira dioda „info”. U čitač staviti karticu čipom prema gore u smjeru utora čitača. Tijekom preuzimanja podataka trepti dioda tipke CARD. Proces čitanja podataka ne traje više od 60 sekundi. Ne zaboravi da se podaci s kartice vozača trebaju preuzimati najmanje svakih 28 dana.

Korak 2. Arhiviranje datoteke
Datoteke skinute s kartice vozača zapisuju se na microSD kartici (do 4 GB) koja se može zamijeniti. Za kopiranje datoteka na računalo spojiti čitač pomoću USB kabela odnosno izvaditi microSD karticu i istu kopirati. Datoteke se zapisuju u formatu usklađenom s Aneksom 1B Uredbe 3821/85. Ukoliko datoteka se preuzima s kartice vozača u nazivu datoteke na početku se nalazi slovo C. Zatim je ime i prezime vozača, broj njegove kartice, datum i sat preuzimanja datoteke. Primjer naziva datoteke: C_J_Nowak_123456678_20110120_1301 za podatke skinute s kartice gospodina Jana Nowaka od dana 20. siječnja 2011.godine u 13:01 sati.

Korak 3. Preuzimanje podataka s tahografa (do 50 min.)
Za preuzimanje podataka s tahografa potrebno je doći u vozilo i staviti TS PRO u komunikacijsku utičnicu. U tahografu VDO Siemens DTCO utičnica se nalazi ispod displeja, između tipka izbornika. U tahografu Stoneridge i ACTIA potrebno je izvaditi spremnik papira, a kod tahografa EFKON kontakt se nalazi s lijeve strane displeja. Nakon spajanja čitača TS PRO uz tahograf uređaj automatski počinje čitanje podataka. Zadano je da u takvom načinu rada skida se datoteka s kartice (stavljene u taho) i datoteka iz memorije tahografa. Proces preuzimanja podataka prati treptanje diode. Nakon završenog preuzimanja datoteka se zapisuje na microSD kartici. MicroSD kartica može se kopirati nakon vađenja iste iz čitača odnosno spajanjem uređaja TS PRO na računalo PC pomoću USB priključka. Ne zaboravi da kartica prijevoznika ne sadrži podatke o aktivnostima – stoga je potrebno kopirati unutrašnju memoriju digitalnog tahografa u vozilu.

Korak 4. Konfiguracija čitača (5 min.)
Vrijeme preuzimanja podataka s digitalnog tahografa ovisi o vremenskom razdoblju i vrsti preuzetih informacija. Isto tako je od značaja i tip digitalnog tahografa. Oko 80% vremena zauzima preuzimanje podataka o brzini u posljednje 24 sata vožnje vozila. Ako želiš brzo preuzeti podatke dovoljno je pritisnuti tipku CONFIG pri spajanju čitača na tahograf. U takvoj konfiguraciji čitač preuzima neophodne informacije o aktivnostima vozača u razdoblju od posljednjeg preuzimanja (bez podataka o brzini). Za promjenu konfiguracije pojedinačnih tipki uređaj TachoTerminal PRO treba spojiti na računalo PC pomoću USB kabela. U konfiguracijskom programu postoji mogućnost konfiguracije vremenskog razdoblja i opsega informacija za tipku CONFIG i za programiranje zadanog načina rada (bez korištenja tipki).

Video – TachoTerminal

 

ZASTUPNIK ZA TAHOSPEED ZA REPUBLIKU HRVATSKU

Nino Cipriš
+385 98 717 828
nino.cipris @ tachospeed.com

Andreja Cipriš
+385 98 809 135
andreja.cipris @ tachospeed.com